Београд, 30.август 2015.

Делегати 4.Светског карлинг конгреса почели да стижу у Београд

ТУРИЗАМ ПРЕ КОНГРЕСА

Четврти по ред Светски карлинг конгрес одржаће се у Београду од 2. до 5.септембра, али су делегати већ почели да стижу у српску престоницу. Многи ће остати и неколико дана дуже у Београду, Србији, али и обићи и неке од земаља у региону. Све то доказује да спортски, културни и конгресни туризам могу пуно допринети нашој привреди јер ће сам конгрес донети преко 100.000 Евра Београду.

Ово је највећи до сада Светски карлинг конгрес којем ће присуствовати преко 140 делегата и гостију из 46 земаља од 53 чланице Светске карлинг федерације. По броју заступљених земаља то је један од највећих спортско-конгресних догађаја у Србији.

То је резултат преданог рада руководства Националног савеза за карлинг Србије, Савеза за карлинг Београда и агенције ДМЦ Векол која се бави организацијом туристичких догађања.

Још прошле године су покренуте ПР активности према чланицама Светске карлинг федерације како би им се Београд и Србија, наши туристички потенцијали, култура и забава представили на прави начин и све са циљем да се повећа број присутних делегата, односно да се доведе што већи број људи из света карлинга од којих велика већина никада није била у Србији. Покренута је страница на Фејсбуку где су редовно објављиване информације о Београду и Србији, постављани линкови на информације о Београду, Србији, Винчи, Лепенском виру, манастирима, Николи Тесли, успесима наших спортиста, линкови на сајтове Википедије, туристичких организација Београда и Србије и удружења као што су Србија за младе.

Позивани су да скину и различите апликације које постоје на различитим језицима о туризму, културним манифестацијама и другим информативним и забавним садржајима.

Бирани су и дељени различити снимци, клипови, репортаже и друга аудиовизуелна представљања Београдских знаменитости, културе, гастрономије, забаве.

На крају је покренута и Јутјуб кампања ”Српски за туристе” која се састојала од 6 професионално продуцираних кратких видео снимака образовно-забавног садржаја које су произвели Марко Стојановић и продуцентска кућа Станковић и синови.

Уложен је озбиљан труд који је резултирао повећањем броја присутних за скоро 50% и људима који долазе припремљени за Београд и Србију, довољно информисани и едуковани да буду интригирани и желе да дођу и остану дуже од трајања конгреса.

Међу земљама које ће бити заступљене на конгресу су и Катар који је тражио пријем у Светску карлинг федерацију, Бразил као једини представник из Јужне Америке, Хонг Конг, Аустралија, Нови Зеланд, Грузије, а највећи број делегата нам долазе из Канаде, САД, Русије, Кине, Кореје и Швајцарске.

Поверавање организације Светског карлинг конгреса Националном савезу за карлинг Србије је велико признање, обзиром да је Београд домаћин после Рина (Невада, САД), Копенхагена (Данска), Tarnberi (Шкотска). Сви ови градови, њихови олимпијски комитети и министарства су у великој мери финансијски помогли одржавање конгреса у њиховим земљама. Код нас није потрошен нити један динар из буџета и све је организовано без помоћи државе нити града, једино су туристичке организације Београда и Србије донирале промотивне материјале за пакете добродошлице делегатима.

ВИДЕО

PLEASE DONATE - THANK YOU

Donation options
PLEASE DONATE - THANK YOU

 

 • 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • Untitled-1
 • 005
 • 008
 • 007
 • 006
 • galenika
 • 009
 • 010
 • 011
Go to top